OPLEIDINGEN

LEEFSTIJL COACH & VITALITY COACH

Voor leefstijl advies en leefstijl geneeskunde

“Onze leefstijl zorgt voor ziekte en ontstekingsreacties. Als we weten wat wij als Homo Sapiens nodig hebben, kunnen we zorgen dat we het beter doen!”

Nu met bioresonantie meetmethode cadeau bij de 2-daagse opleiding!

start volgende opleiding

In onze samenleving is stress een probleem (en daardoor laaggradige ontsteking) en onze voeding schiet ook vaak tekort. Het gevolg?
Ons lichaam ervaart chronische stress. We staan altijd “aan”. We verliezen daardoor spierkracht en energie, krijgen een verstoord hormoonsysteem, een zwak immuunsysteem en ervaren een ongezonde stress.

Problemen die je veel tegenkomt zijn:
– Huidklachten die niet overgaan
– Niet kunnen afvallen
– Spieropbouw lukt niet
– Altijd moe zijn
– Slecht slapen
– Darmklachten
– Stress en burnout
– Ontstekingsreacties
– Auto-immuunreacties

In de Allfit opleidingen staan het effect van leefstijlinterventies zoals bewegen, vasten, koude, warmte, zon, slaap, ademhaling en de juiste voeding en supplementen op de werking van onze verschillende lichaamssystemen centraal. We bekijken dit vanuit biochemie, orthomoleculaire therapie en KPNI. Je krijgt onderbouwde informatie op een praktische manier aangeboden, zodat je er direct mee aan de slag kunt.
Leer met eenvoudige stappen een groot verschil te maken op gezondheids- en vitaliteitsgebied bij de cliënt.

OPLEIDINGEN 2024

LEEFSTIJL COACH
2-daagse basisopleiding orthomoleculair leefstijl adviseur
26 en 27 SEPTEMBER 2024=VOL
3 en 4 OKTOBER 2024

VITALITY COACH
2-daagse theorie & praktijk orthomoleculaire therapie
4 en 5 JULI 2024
10 en 11 OKTOBER 2024 
6-daagse theorie opleiding orthomoleculaire therapie
14 EN 15, 21 EN 22, 28 EN 29 NOVEMBER 2024

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Onder onze studenten hebben we voedingscoaches, diëtisten, fysiotherapeuten, leefstijlcoaches, PNI therapeuten, orthomoleculair therapeuten, personal trainers, schoonheidsspecialisten en andere professionals, maar ook particulieren die geïnteresseerd zijn in leefstijl en gezondheid.

Wat leer je?

Je leert kijken naar verstoringen of tekorten in het lichaam, o.a. op het gebied van vitamines en mineralen en maakt een behandelplan met behulp van voeding, leefstijl en supplement adviezen.
Daarvoor is het eerst van belang dat je weet welke processen invloed hebben op energie, gezondheid en vitaliteit. Hoe werkt dat in je lijf; welke stoffen zijn betrokken, wat kan een oorzaak zijn dat iemand niet afvalt, altijd moe is, terugkerende huid- of darmklachten heeft.
Dit vertaal je in een behandelplan op maat voor jouw cliënt.

Leefstijl Coach: jij wil mensen helpen op weg naar een gezonde leefstijl

We leggen uit hoe onze leefstijl de oorzaak is van veel klachten en hoe je dat kunt omkeren.
Hoe leeft iemand, ontspant en slaapt men goed, hoe zijn de sociale interacties, welke voeding en voedingswaarde kiest iemand. We bespreken energie, veroudering, chronische stress, bewegingsarmoede, ontstekingsreacties en hoe je dit verbetert. Je maakt voor jouw cliënt een gericht behandelplan.

Cadeau: bioresonantie meter.
Je krijgt bij deze opleiding de Vitality Analyzer cadeau. Daarmee kun je vanuit het meten van 5 rapporten: o.a. vitamines, mineralen en vetzuren een heleboel basisprocessen begrijpen en voor jouw cliënt inzichtelijk maken. Dat helpt je cliënt gemotiveerd blijven, want meten=weten!

Er gaat een wereld voor je open over het functioneren van het menselijk lichaam en het belang van de juiste voedingsstoffen daarbij. Het biedt jou een schat aan informatie om jouw cliënten te kunnen ondersteunen.

Leefstijl Coaches zijn o.a. werkzaam als:

  • Personal trainer/ Leefstijlcoach
  • Diëtist/ voedingsdeskundige
  • Fysiotherapeut
  • Schoonheidsspecialist

De problemen die mensen ervaren zijn universeel en zo gaan we ze ook behandelen in onze opleiding. Met jouw vakmanschap ga jij je daarna richten op die gebieden waarvoor de cliënt bij jou komt. Dat je daarin automatisch ook andere onderdelen gaat verwerken is logisch; want alleen als je voeding, leefstijl en supplementen samen gaat inzetten werk je naar een totale gezondheid. Voor een blijvende verbetering van vitaliteit en gezondheid.

Jouw aandachtsgebieden:
– Leefstijl interventies: warmte, koude, ademhaling, voeding, ontspanning, beweging
– Vitamines, mineralen, vetzuren balans
– Inzetten van supplementen (kortingmodel voor Allfit Coaches)
– Inzicht in basis werkingsmechanismen bij veel voorkomende problematiek

Meer over Leefstijl Coach

Vitality Coach: jij wil mensen helpen met hun leefstijl én met leefstjilgeneeskunde

We bekijken alle 11 lichaamssystemen en hoe deze met elkaar verbonden zijn. De bioresonantie meter die je van ons cadeau krijgt beschrijft 36 rapporten en die gebruiken we als kapstok om de theorie door te lopen. Je leert elk van de rapporten evalueren en we behandelen de supplementen die direct inzetbaar zijn in veel voorkomende situaties. Dit doen we met live metingen en het leren opstellen van een persoonlijk behandelplan.
In twee dagen realiseer je je dat elk orgaan meerdere functies heeft, die verbanden hebben met andere organen en systemen. Juist die verbanden zien gaat je helpen in het bepalen van de juiste aanpak bij elke cliënt. De meting is daarbij een mooi motivatiemiddel voor de cliënt en voor jezelf een ondersteuning bij het bekijken van problematiek als totaalbeeld.

Onze Vitality Coaches hebben vaak al een eigen praktijk als fysiotherapeut, voedingsdeskundige, therapeut of in de complementaire geneeskunde. Ze zoeken een helder model om de belangrijke eerste stappen met een cliënt te maken en kiezen onze allround 2-daagse opleiding voor een opfrismoment van alle werkingsmechanismen die betrokken zijn bij de belangrijkste hedendaagse problematiek. Het helpt als je al voorkennis hebt opgedaan, maar iedere student past uiteindelijk de informatie toe waar de meeste affiniteit mee is. De overige theorie neem je mee om holistisch te kunnen werken en denken.


Vitality Coaches zijn o.a. werkzaam als:
 • Orthomoleculair voedingstherapeut
 • Natuurvoedingstherapeut
 • Diëtist
 • Fysiotherapeut
 • Personal Trainer
 • Leefstijl Coach
 • PNI therapeut
 • Complementair therapeut

Jouw aandachtsgebieden:
– Leefstijl interventies: warmte, koude, ademhaling, voeding, ontspanning, beweging
– Vitamines, mineralen, vetzuren balans
– Therapeutische interventies en behandeltrajecten (kortingmodel voor Allfit Coaches)

Meer over Vitality Coach

Wat leer je in de Allfit opleidingen?

Je leert kijken naar verstoringen of tekorten in het lichaam, o.a. op het gebied van vitamines en mineralen en maakt een behandelplan met behulp van voeding, leefstijl en supplement adviezen.
Daarvoor is het eerst van belang dat je weet welke processen invloed hebben op energie, gezondheid en vitaliteit. Hoe werkt dat in je lijf; welke stoffen zijn betrokken, wat kan een oorzaak zijn dat iemand niet afvalt, altijd moe is, terugkerende huid- of darmklachten heeft.
Dit vertaal je in een behandelplan op maat voor jouw cliënt.

‘ Eindelijk een mooi model voor in mijn praktijk! ‘

' De analyzer is geweldig en geeft veel motivatie bij de cliënt '

‘ De meerwaarde voor mijn praktijk als schoonheidsspecialiste is dat ik mensen nu ook van binnenuit kan behandelen en gezonder maken. Ik kan ze nu uitleggen waardoor veel huidproblemen worden veroorzaakt’

' Pittige stof, maar de uitleg was helder en ik kan er direct meer aan de slag! '

‘ Ik heb geleerd hoe je supplementen goed kunt inzetten als voeding ontoereikend is’

' Veel puzzelstukjes vallen door deze twee dagen voor mij op hun plek. '

ONZE DOCENTEN

Ron Grit: Orthomoleculair klinisch PNI-therapeut met meer dan 20 jaar praktijkervaring in het begeleiden van mensen naar een bewustere en gezondere leefstijl, onder andere door het inzetten van hoogwaardige supplementen. Het is zijn passie om deze kennis te delen en te vertalen van theorie naar praktijk. Ron is medisch directeur van Allfit.

Edwin Bas: Biochemisch analist, marktonderzoeker in de zorg en gecertificeerd Leefstijlcoach. Zijn knowhow uit de farmaceutische industrie en de werking van het menselijk lichaam worden vertaald in het onderbouwde cursusmodel. Edwin is directeur opleidingen & business development.

In de opleiding nemen zij je mee op een zeer inhoudelijke en daardoor inspirerende reis. Zij geven je een praktisch model waarmee je jouw adviezen kunt onderbouwen.

ALLFIT VITALITY ANALYZER

CADEAU bij de opleiding: bioresonantie meetinstrument

Wij hebben als onderbouwing van onze kennis graag een meetinstrument. Dat kan een bloedmeting zijn, een ademtest, een conditietest, maar in ons geval geven we jou een bioresonantie meter cadeau bij onze opleiding. Gebruik deze meting nooit als diagnostisch model, maar zet het in voor iets heel belangrijks: je biedt jouw cliënt motivatie, bewustwording wat er allemaal in het lichaam gebeurt en voortgangscontrole.

De bioresonantie meter kent 36 rapporten en die gaan we als rode draad gebruiken. Zo krijg jij allround informatie over allerlei lichaamssystemen. Het belang daarvan is vooral dat jij de kennis die je al hebt ‘aan elkaar kunt knopen” met leefstijl, voeding, hormetische prikkels, stressmanagement, beweging, nachtrust.

Bioresonantie werkt zo: leg je hand op het apparaat. Het stuurt elektromagnetische golven uit die zoeken naar trillingsfrequentie van cellen in het lichaam. De meting vergelijkt de gevonden frequenties met parameters die vervolgens een indicatie geven over aanwezigheid van vitamines en mineralen maar ook de conditie van het cardiovasculair stelsel, skeletstelsel, het functioneren van organen, hormonen, cholesterol en nog veel meer.
.

No block ID is set

Dit krijg je:

 • Opleidingsdagen van 09.00 – 17.00 inclusief lunch
 • Allfit Academy Trainingsmateriaal als naslagwerk
 • Presentatie van de opleidingsdagen
 • Certificaat en vignet
 • Cadeau: Vitality Analyzer bioresonantie meter
 • Vitality Analyzer (met 6 maanden fabrieksgarantie)
 • Informatie over de Allfit productlijn
 • Korting op de Allfit productlijn
 • Vermelding van jouw praktijk op Allfit.nl
 • Nieuwsbrieven
 • Toegang tot onze webinars voor het uitbreiden van je kennis, het delen van ervaringen en het stellen van vragen
 • Uitnodiging voor de jaarlijkse Allfit Therapeutendag

Wil je meer informatie over onze opleidingen of onze supplementen?

Vul je gegevens in en we nemen graag contact met je op!
  Trots op onze Allfit Coaches!

  We zijn er trots op dat we al zoveel Allfit Coaches hebben opgeleid! En we houden graag contact. Zo hebben we bijvoorbeeld een jaarlijkse Therapeutendag waarin we elkaar ontmoeten. Deze dag behandelen we allerlei onderwerpen om ervoor te zorgen dat je kennis up-to-date blijft. Ook door het jaar heen kun je ons je vragen stellen en verzorgen de docenten regelmatig een webinar over een interessant onderwerp. Zo blijven we samen werken aan ons doel: iedereen fit met Allfit!.

  Misschien werk je al regelmatig met supplementen of zou je daar wat meer over willen leren. In onze opleidingen leer je in de diepte hoe de werking van het lichaam is en in welke processen je met een supplement kunt ondersteunen. Voor optimaal resultaat wil je wel altijd met een natuurlijk en kwalitatief product werken. Vaak is een combinatie van vitamines of mineralen nodig voor de juiste werking.

  Onze Allfit supplementenlijn is ontwikkeld door therapeuten- voor therapeuten. Van deze collectie kunnen wij de werking garanderen. Deze supplementen zijn altijd GMO-free, bevatten zoveel mogelijk natuurlijke, actieve ingrediënten en worden in Nederland en Zweden geproduceerd.

  In de productlijn zijn slimme combinaties gemaakt om de werkzaamheid optimaal te vergroten en de serie vloeibare producten is ideaal voor de cliënt die niet graag een tabletje slikt. Ook bieden we een drietal unieke vloeibare multivitamines onder de naam Vitamins2Drink: Multidrink, Collageen en Sport Multi.

  Ben jij (nog) geen Allfit Coach, maar wil je als therapeut, diëtist, leefstijlcoach of vitaliteitscoach ook gebruik maken van een therapeutenkorting? Dat kan!

  Meld je aan voor therapeutenkorting.

  Allfit Lifestyle podcast
  Upload Image...

  FAQ over de opleiding

  • Wat is het verschil tussen Leefstijl Coach en Vitality Coach?

  De Leefstijl Coach richt zich echt op leefstijl, voeding, beweging en energie en de Vitality Coach gaat een stap verder met leefstijlgeneeskunde

  • Hoe lang duurt de opleiding?

  De opleidingen zijn beiden 2 dagen. Ook verzorgen we een 6-daagse theoretische opleiding, waaraan je kunt meedoen na de Leefstijl Coach opleiding.

  • Voor wie is de opleiding Leefstijl Coach?

  Denk aan leefstijl- en gezondheidsprofessionals werkzaam als: personal trainer, leefstijlcoach, diëtist, voedingsdeskundig, schoonheidsspecialist, maar ook de particulier die interesse heeft in leefstijl als medicijn

  • Voor wie is de opleiding Vitality Coach?

  Je wilt graag leefstijl als medicijn overbrengen aan je cliënt vanuit orthomoleculaire complementaire therapie

  • Waarom krijg ik een Allfit Vitality Analyzer bij de opleiding?

  Meten is weten en voor je cliënt een geweldige motivatie. Met bioresonantie voeg je een stukje bewustwording toe aan je advies. De meter is een cadeau en geen verplicht onderdeel van de opleiding

  • Wat kost de opleiding?

  De opleiding Leefstijl Coach kost € 795,- excl. BTW
  De opleiding Vitality Coach kost € 975,- excl. BTW

   • De 6-daagse opleiding Vitality Coach kost € 2495,- excl. BTW

    • Hoe kan ik me aanmelden?

  Je kunt je HIER aanmelden, of laat je gegevens achter als je graag meer informatie wilt. We beantwoorden al je vragen met plezier.

    • Word ik na de opleiding nog begeleid?

  Als je de opleiding hebt afgerond kun je direct in de praktijk aan de slag! Maar met je vragen kun je altijd bij ons terecht. Ook hebben we regelmatig een webinar waar verschillende onderwerpen worden besproken en organiseren we een jaarlijkse Therapeutendag.

  Over Allfit

  Gelukkig worden steeds meer mensen zich bewust van het belang van een bewuste leefstijl om in onze maatschappij vol stress en te weinig bewegen gezond te kunnen blijven.

  Veel klachten kunnen we verbeteren en vaak verhelpen door onze leefstijl aan te pakken. De wetenschappelijk onderzoeken die deze visie onderbouwen zijn talrijk.

  Als voeding niet toereikend is zetten we vitamines en supplementen in; altijd van de beste kwaliteit en met begrip van de wisselwerking van stoffen in ons lichaam.

  Zo biedt het toepassen van supplementen een waardevol gezondheidsvoordeel bij een vitamine B of zink tekort, maar is het ook slim in te zetten als je wilt afvallen, last hebt van de schildklier of diabetes type 2 wilt omkeren. Het is een blik op de moderne geneeskunde, waarin we beseffen dat het totaal van leefstijl: voeding, beweging, ontspanning en supplementen onze gezondheid en vitaliteit maken!

  Door het opleiden van geïnspireerde Allfit Coaches en met onze mooie supplementenlijn hopen wij samen een stap te zetten naar de toekomst waarin leefstijl de trend is.

  We hopen jullie te ontmoeten op onze reis!

  Allfit Lifestyle podcast