METEN IS WETEN ALS VITALITY COACH

Het bewustzijn rondom een gezonde leefstijl groeit. Steeds meer zorgverleners en therapeuten richten zich op preventie en behandelingen vanuit voeding en leefstijl. Behalve het letten op je voeding en voldoende beweging is het belangrijk om te kijken naar de behoefte aan vitamines en mineralen. Dat doen we als vitaliteitscoach.
START VOLGENDE OPLEIDING

Daarvoor missen we in de praktijk nog een meetinstrument: maar nu kan het met de Vitality Analyzer. Daarmee kun je bij jouw cliënten op celniveau zien of hun lichaam in balans is en de juiste vitamines en mineralen heeft. Maar je doet meer: je kunt ook de status bekijken van de meeste lichaamssystemen. De Vitality Analyzer is dan ook breed inzetbaar.

Je leert hoe je in eenvoudige stappen; snel en adequaat bij je cliënt gezondheid terug kunt winnen. Dat doe je door de rode draad te zien in het verhaal van jouw cliënt, waarbij niet de symptomen worden behandeld, maar de oorzaak van de oorzaak wordt gezocht.

De vele casussen en het uitgebreide studiemateriaal zorgen ervoor dat je aan het eind van deze opleiding de juiste hoeveelheid kennis hebt om succesvol met de materie aan de slag te gaan in jouw praktijk.

WAT IS EEN VITALITY COACH

De Vitality Coach is getraind in het herkennen van een verstoorde werking van hormonen, neurotransmitters en organen en het signaleren van een disbalans met behulp van de Vitality Analyzer. De analyse wordt gebruikt om een persoonlijk vitaliteitsplan op te stellen, in een combinatie van gezonde voeding, al of niet aangevuld met supplementen, beweging en leefstijl.

Allfit Vitality Analyzer

De Allfit Vitality Analyzer gebruikt honderden parameters zoals bijvoorbeeld de conditie van het cardiovasculaire systeem, het skeletstelsel, het functioneren van organen, cholesterol, vitamines, mineralen en vetzuren. In 2 minuten meet je of het lichaam in balans is en over voldoende essentiële voedingsstoffen beschikt. Je meet welke vitamines en mineralen mogelijk uit balans zijn of welke tekorten er zijn.

De meting ondersteunt de behandeling van onder andere overgewicht, stress, diabetes 2 en chronische vermoeidheids- en gezondheidsproblemen.

VOOR WIE

Allfit biedt een 6-daagse opleiding tot vitaliteitscoach: deze geeft je als coach of therapeut een fantastische vertaling van de theorie naar de praktijk. Zoek jij een onderbouwde vernieuwende methode voor leefstijl advisering met een meetinstrument als extra product en verdienmodel in jouw praktijk; dan past deze opleiding bij jou! Direct aanmelden!

Ben jij therapeut of leefstijl adviseur en wil je graag de Vitality Analyzer leren kennen? Doe dan mee met de 2-daagse praktijkopleiding. Onze studenten zijn:

 • Orthomoleculair voedingstherapeut
 • Natuurvoedingstherapeut
 • Diëtist
 • Fysiotherapeut
 • Personal Trainer
 • Leefstijl Coach

DOCENTEN

De opleiding is ontwikkeld door Orthomoleculair klinisch PNI therapeut Ron Grit en Biochemisch analist en Vitaliteitscoach Edwin Bas. Zij putten uit hun jarenlange ervaring vanuit onderzoek en therapeutische praktijk om de cursisten te voorzien van actuele kennis en interessante casussen. Hun passie voor dit vakgebied spat van de opleiding af!

DE INHOUD VAN DE OPLEIDING TOT VITALITEITSCOACH

Aan de hand van thema’s worden de verschillende lichaamssystemen en hun invloed op ziekte en gezondheid belicht. Er worden veel casestudies behandeld, waarmee het geleerde direct toepasbaar wordt in jouw praktijk.

De volgende onderwerpen komen daarbij aan de orde:

 1. Voeding & supplementen
 2. Darmgezondheid
 3. Immuunsysteem
 4. Zenuwstelsel
 5. Hormoonklieren
 6. Hormonale assen
 7. Leefstijl
 8. Verjonging en veroudering

Leerdoelen

 • Je begrijpt hoe voeding, gezondheid, beweging en suppletie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn;
 • Je kunt een meting met de Vitality Analyzer omzetten naar een persoonlijk advies en behandelplan;
 • Je kunt deze kennis toepassen in de dagelijkse praktijk.

We maken alle dagen gebruik van een gezonde lunch. De Vitality Analyzer en uitgebreid naslagwerk van de opleiding zijn inbegrepen.

De opleiding wordt afgerond met een examen en het vignet Vitality Coach.

LEEFSTIJL COACH

2 dagen inclusief lunch en meetinstrument

 • 26 en 27 September 2024=VOL

 • 3 en 4 Oktober 2024

€ 795,- excl. BTW

VITALITEITSCOACH

6 dagen inclusief lunch en meetinstrument 

 • 14/15, 21/22 en 28/29 November 2024

€ 2495,- excl. BTW

PRAKTIJKDAGEN ANALYZER

2 dagen inclusief lunch en meetinstrument

*orthomoleculaire ervaring noodzakelijk

 • 4 en 5 Juli 2024

 • 10 en 11 Oktober 2024

  € 975,- excl. BTW

 • De opleidingen worden in kleine groepen gegeven, zodat er ruime mogelijkheden zijn voor het oefenen met praktijkmetingen en advisering.

  De locatie wordt bepaald aan de hand van de groepsgrootte en is in omgeving Rhenen of Veenendaal. In alle gevallen worden de cursisten met zorg ontvangen en voorziet de locatie in lunch en koffie/thee.

  Wil je meer informatie over onze opleidingen of onze supplementen?

  Vul je gegevens in en we nemen graag contact met je op!
   VITALITY COACH ZAKELIJK

   Tijdens de opleiding besteden we aandacht aan de mogelijkheden om het geleerde in de praktijk toe te passen voor zowel bestaande als nieuwe doelgroepen. De kracht zit hem in de eenvoud van de meting, de uitkomsten waar je niet omheen kunt en de mogelijkheid om de vorderingen te laten zien. De unieke meting is voor veel cliënten aanleiding om jaarlijks of halfjaarlijks bij je terug te komen; voor een APK van hun gezondheid!

   Je kunt jouw praktijk dan ook uitbreiden met:

   • Consult en advies
   • Vorderingen meten in vervolgconsult
   • Nieuwe cliënten bereiken
   • Jaarlijkse APK
   • Therapeuten korting op de Allfit producten

   Allfit Supplementen

   Als we met supplementen werken, kiezen we voor de best mogelijke kwaliteit voor onze cliënten. Onze Allfit supplementenlijn is ontwikkeld door therapeuten- voor therapeuten. Daarbij zijn slimme combinaties gemaakt om de werkzaamheid optimaal te vergroten en is er ook een mooie serie vloeibare producten ontstaan: dat is prettig voor de cliënt die niet graag een tabletje slikt.

   Lees meer over onze mooie Allfit collectie en de therapeutenkorting. Of bezoek onze webshop.

   ADVIES EN METING

   De Vitality Coach is getraind in het herkennen van een verstoorde werking van hormonen, neurotransmitters en organen en het signaleren van een disbalans met behulp van de Vitality Analyzer. De analyse wordt gebruikt om een persoonlijk vitaliteitsplan op te stellen, in een combinatie van gezonde voeding, al of niet aangevuld met supplementen, beweging en leefstijl. Vaak kun je met kleine stappen een enorme verbetering teweegbrengen in je vitaliteit en gezondheid.

   Maak een afspraak met een VITALITY COACH!