EEN GEZONDE LEEFSTIJL KUN JE METEN

Het bewustzijn rondom een gezonde leefstijl groeit. Behalve het letten op je leefstijl, voeding en voldoende beweging is het belangrijk om te kijken naar de behoefte aan vitamines en mineralen. Dat doen we als Leefstijl Coach.
START VOLGENDE OPLEIDING

De basis voor gezondheid ligt in een bewuste, actieve en gezonde leefstijl. Als leefstijlcoach bied je daarvoor begeleiding op het gebied van voeding, beweging en ontspanning. Daarbij is het belangrijk te kijken naar de behoefte aan vitamines en mineralen. Maar hoe krijg je inzichtelijk wat het belang en later het effect is van jouw adviezen op gezond leven?

Wij gebruiken de Vitality Analyzer: een bioresonantie meetinstrument om direct te laten zien waar een cliënt tekorten heeft. Dat is een echte eye-opener om de volgende stappen te gaan zetten. Als Leefstijl Coach kijk je daarvoor op celniveau naar de beschikbaarheid van vitaminen, mineralen, vetzuren en co-enzymen.

In twee dagen gaat er een wereld voor je open als het gaat om het functioneren van het menselijk lichaam en het belang van de juiste voedingsstoffen daarbij. Het biedt jou een schat aan informatie om jouw cliënten te kunnen ondersteunen.

In je advies kijk je naar het totale verhaal van je cliënt en niet alleen naar de symptomen. Je leert met de meting je vermoedens bevestigen en een vitaliteitsplan opzetten, waardoor je snel en adequaat de gezondheid stappen vooruit kunt brengen.

De vele casussen en het uitgebreide studiemateriaal zorgen ervoor dat je aan het eind van deze opleiding de juiste hoeveelheid kennis hebt om succesvol met de materie aan de slag te gaan in jouw praktijk.

WAT IS EEN LEEFSTIJL COACH

De Leefstijl Coach is getraind om tekorten op het gebied van vitaminen, mineralen, vetzuren en co-enzymen te gebruiken in het totale leefstijladvies. De bioresonantie meting wordt gebruikt om een persoonlijk plan op te stellen, in een combinatie van gezonde voeding, al of niet aangevuld met supplementen, beweging en leefstijl.

Allfit Vitality Analyzer

De Allfit Vitality Analyzer meet in 2 minuten of het lichaam over voldoende essentiële voedingsstoffen beschikt. Je meet welke vitamines en mineralen mogelijk uit balans zijn of welke tekorten er zijn.

De meting ondersteunt de behandeling van onder andere overgewicht, stress, diabetes 2 en chronische vermoeidheids- en gezondheidsproblemen.

Voor wie?

Deze 2-daagse opleiding tot leefstijlcoach is interessant voor leefstijl- en gezondheidsprofessionals die op zoek zijn naar een laagdrempelige en onderbouwde methode voor het bereiken van een leefstijl doel. En die deze kennis en de meting als een extra product en verdienmodel in hun praktijk willen toevoegen. Ook zien we steeds meer particulieren meedoen, want kennis is de beste motivatie om gezond en fit oud te kunnen worden!

DIRECT AANMELDEN

Leefstijl Coaches zijn o.a. werkzaam als:

 • Personal trainer/ Leefstijlcoach
 • Diëtist/ voedingsdeskundige
 • Schoonheidsspecialist

Voor wie is deze opleiding

 • Iedereen die kennis en verdieping volgens de laatste wetenschappelijke trends op het gebied van suppletie, voeding en leefstijl zoekt
 • Ondernemers in sport, voeding en leefstijl die willen leren werken met de Allfit Vitality Analyzer waarmee ze interne en externe cliënten kunnen bereiken
 • Gezondheidsprofessionals die willen bijscholen op het gebied van supplementen en hun toepassing

DOCENTEN

De opleiding is ontwikkeld door Orthomoleculair klinisch PNI therapeut Ron Grit en Biochemisch analist en Vitaliteitscoach Edwin Bas. Zij putten uit hun jarenlange ervaring vanuit onderzoek en therapeutische praktijk om de cursisten te voorzien van actuele kennis en interessante casussen. Hun passie voor dit vakgebied spat van de opleiding af!

DE INHOUD VAN DE OPLEIDING TOT LEEFSTIJL COACH

Aan de hand van thema’s worden de verschillende lichaamssystemen en hun invloed op ziekte en gezondheid belicht. Er worden veel casestudies behandeld, waarmee het geleerde direct toepasbaar wordt in jouw praktijk.

De volgende onderwerpen komen daarbij aan de orde:

 • (Epi)genetica en welvaartsziekten
 • Voeding & supplementen
 • Spijsvertering en stofwisseling
 • Immuunsysteem
 • Hormonale assen
 • Leefstijl
 • Beweging en energie

Leerdoelen

 • Je begrijpt hoe voeding, gezondheid, beweging en suppletie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn;
 • Je kunt een meting met de Vitality Analyzer omzetten naar een persoonlijk advies en behandelplan;
 • Je kunt deze kennis toepassen in de dagelijkse praktijk.

We maken alle dagen gebruik van een gezonde lunch. De Vitality Analyzer en uitgebreid naslagwerk van de opleiding zijn inbegrepen.

De opleiding wordt afgerond met een examen en het vignet Leefstijl Coach.

LEEFSTIJL COACH

2 dagen inclusief lunch en meetinstrument

 • 18 en 19 April 2024

€ 795,- excl. BTW

VITALITEITSCOACH

6 dagen inclusief lunch en meetinstrument 

 • 6/7, 13/14 en 20/21 Juni 2024

€ 2495,- excl. BTW

PRAKTIJKDAGEN ANALYZER

2 dagen inclusief lunch en meetinstrument

*orthomoleculaire ervaring noodzakelijk

 • 4 en 5 Juli 2024

 • 10 en 11 Oktober 2024

  € 975,- excl. BTW

 • De opleidingen worden in kleine groepen gegeven, zodat er ruime mogelijkheden zijn voor het oefenen met praktijkmetingen en advisering.

  De locatie wordt bepaald aan de hand van de groepsgrootte en is in omgeving Wageningen of Rhenen. In alle gevallen worden de cursisten met zorg ontvangen en voorziet de locatie in lunch en koffie/thee.

  Wil je meer informatie over onze opleidingen of onze supplementen?

  Vul je gegevens in en we nemen graag contact met je op!
   LEEFSTIJL COACH ZAKELIJK

   Na het volgen van de opleiding kun je de meting inpassen in jouw eigen praktijk bij je huidige cliënten, maar je zult er ook externe klanten mee aantrekken.

   De meting is uniek en geeft behalve een startpunt ook de mogelijkheid om vooruitgang te meten gedurende het proces. Omdat het belangrijke informatie biedt zijn veel mensen geïnteresseerd in een halfjaarlijks of jaarlijkse terugkom-meting; een APK voor hun gezondheid! Daarmee en door het verkopen van de Allfit supplementen, biedt de opleiding je direct een royaal verdienmodel voor jouw praktijk.

   Je kunt jouw praktijk dan ook uitbreiden met:

   • Consult en advies
   • Vorderingen meten in vervolgconsult
   • Nieuwe cliënten bereiken
   • Jaarlijkse APK
   • Therapeuten korting op de Allfit producten

   Allfit Supplementen

   Als we met supplementen werken, kiezen we voor de best mogelijke kwaliteit voor onze cliënten. Onze Allfit supplementenlijn is ontwikkeld door therapeuten- voor therapeuten. Daarbij zijn slimme combinaties gemaakt om de werkzaamheid optimaal te vergroten en is er ook een mooie serie vloeibare producten ontstaan: dat is prettig voor de cliënt die niet graag een tabletje slikt.

   Lees meer over onze mooie Allfit collectie en de therapeutenkorting. Of bezoek onze webshop.

   ADVIES EN METING

   De Leefstijl Coach begeleidt mensen naar een optimale energie, vitaliteit en gezondheid. Om inzicht te krijgen in obstakels daarbij signaleren we eventuele disbalans met behulp van de Vitality Analyzer. De analyse wordt gebruikt om een persoonlijk vitaliteitsplan op te stellen, in een combinatie van gezonde voeding, al of niet aangevuld met supplementen, beweging en leefstijl. Vaak kun je met kleine stappen een enorme verbetering teweegbrengen in je vitaliteit en gezondheid.

   Maak een afspraak met een LEEFSTIJL COACH!