OPLEIDINGEN

De rode draad in onze opleidingen is het bevorderen van gezondheid door te kijken naar leefstijl, voeding en energie in het menselijk lichaam. Als therapeut, vitaliteitscoach of leefstijlcoach vind je bij Allfit een meetmethode waarmee jouw inzichten worden onderbouwd.
start volgende opleiding

De Vitality Analyzer is daarbij voor veel therapeuten een extra hulpmiddel dat hen in staat stelt hun cliënten nog beter te behandelen op basis van meetbare gegevens en waarden. Wij leren onze cursisten met behulp van deze metingen in eenvoudige stappen een groot verschil te maken op gezondheids- en vitaliteitsgebied bij de cliënt.

Wat is een Leefstijl Coach?

De Leefstijl Coach leert de invloed van tekorten in voedingsstoffen en hoe we door het inzetten van leefstijl interventies en supplementen een belangrijk bijdrage kunnen leveren aan gezondheid en herstel. In twee dagen gaat er een wereld voor je open als het gaat om het functioneren van het menselijk lichaam en het belang van de juiste voedingsstoffen daarbij. Het biedt jou een schat aan informatie om jouw cliënten te kunnen ondersteunen.

Leefstijl Coaches zijn o.a. werkzaam als:

 • Personal trainer/ Leefstijlcoach
 • Diëtist/ voedingsdeskundige
 • Schoonheidsspecialist

Meer over Leefstijl Coach

Wat is een Vitality Coach?

De Vitality Coach kan met dezelfde meetmethode ook de lichaamssystemen analyseren, waardoor de meting en supplementen ingezet kunnen worden als therapie voor optimale gezondheid en vitaliteit. In de 6-daagse opleiding worden alle lichaamssystemen en de werking van hormonen, neurotransmitters en organen behandeld in het kader van laaggradige ontstekingen en lichamelijke klachten die daarbij voorkomen.

Vitality Coaches zijn o.a. werkzaam als:
 • Orthomoleculair voedingstherapeut
 • Natuurvoedingstherapeut
 • Diëtist
 • Fysiotherapeut
 • Personal Trainer
 • Leefstijl Coach

Meer over Vitality Coach

Waarom de Allfit opleidingen?

Al onze opleidingen zijn wetenschappelijk onderbouwd op HBO niveau en erkend door de beroepsverenigingen KTNO en GRO.

De opleiding is praktisch van opzet en we maken de materie levendig met een heleboel patiëntcasussen. Je kunt dan ook direct het geleerde toepassen in jouw praktijk.

Ook na je opleiding houden we contact. Je mag je vragen blijven stellen, we hebben regelmatig gratis webinars waarop je weer nieuwe informatie krijgt en we ontmoeten elkaar graag op de jaarlijkse Licentiedag.

´Ik heb heel veel geleerd over early life syndrome en zie nu waar heel veel stress vandaan komt op al heel jonge leeftijd en hoe je bij kunt sturen met voeding, leefstijl en suppletie´

Arnout Bronkhorst

´De meerwaarde voor mijn praktijk als schoonheidsspecialiste is dat ik mensen nu ook van binnenuit kan behandelen en gezonder maken. Ik kan ze nu uitleggen waardoor veel huidproblemen worden veroorzaakt´

Marga van den Bergh

´Ik heb geleerd hoe je supplementen goed kunt inzetten als voeding ontoereikend is´

Krista Boots

ONZE DOCENTEN

Edwin Bas, Bsc.Biochemie en Vitaliteitscoach en Ron Grit, Orthomoleculair klinisch Psycholoog-Neuro-Immunoloog nemen je mee op een zeer inhoudelijke en daardoor inspirerende reis. Zij zorgen dat je met de Vitality Analyzer in jouw praktijk een waardevol meetinstrument krijgt, waarmee je jouw adviezen kunt onderbouwen.

ALLFIT VITALITY ANALYZER

Ontdek een geweldig meetinstrument: de Allfit Vitality Analyzer

Bij leefstijl advies gaat het altijd om het vinden van de oorzaak van verlies aan energie of het ontstaan van klachten. Met de Vitality Analyzer meten we via een handsensor het magnetische veld van de menselijke lichaamscellen op basis van bioresonantie en radionika. We meten zo de mate waarin de uitgezonden zwakke elektromagnetische golven (met specifieke trillingsfrequenties) resoneren via de meridiaanbanen in ons lichaam. Gezonde cellen in het lichaam hebben een andere frequentie dan zieke cellen en zo kunnen we vaststellen welke onderdelen wel en niet optimaal functioneren.

Voor therapeuten een fantastische methode om externe tests uit te sparen en direct met de cliënt een leefstijl plan op te stellen.

 Bijvoorbeeld: Een cliënt in je praktijk kampt met vermoeidheid. Dat geeft veel mogelijke oorzaken. Een aantal mogelijkheden wil je graag uitsluiten met een bloedtest, maar dat kost weer tijd. Met de Vitality Analyzer zie je in 2 minuten de status van bijvoorbeeld B12, magnesium en aminozuren.  (aandachtsgebieden van de Leefstijl Coach) Maar ook signaleert de meting afwijkingen in overige lichaamssystemen zoals de lever, hart en vaten en de darmen. (kennis van de Vitality Coach)

Dit is een prettige methode voor jou om je advies te onderbouwen. En een geweldige methode om uit te leggen aan je cliënt wat er aan de hand is en waarom bijvoorbeeld het nemen van supplementen een tekort kan oplossen en daarmee processen kan herstellen.

Deze methode biedt ook nog eens de mogelijkheid om vorderingen meetbaar te maken. Zo kun je herhaalconsulten gebruiken om nogmaals de meting uit te voeren. Dan kun je door vergelijking van de uitslagen de vooruitgang laten zien.

Het bijzondere van deze meting is dat het zoveel vertrouwen en houvast aan mensen geeft Het houdt ze gemotiveerd. Ook zullen cliënten die hun behandeling hebben afgerond vaak nog terug willen komen voor een jaarlijkse controle; zogezegd een APK voor hun gezondheid.

LEEFSTIJL COACH

2 dagen inclusief lunch en meetinstrument

 • 5 en 6 okt

€ 795,- excl. BTW

VITALITEITSCOACH

6 dagen inclusief lunch en meetinstrument 

 • 26 en 27 okt, 9 en 10 nov,          23 en 24 nov          

€ 2495,- excl. BTW

PRAKTIJKDAGEN ANALYZER

2 dagen inclusief lunch en meetinstrument

*orthomoleculaire ervaring noodzakelijk

 • 11 en 12 mei

 • 31 aug en 1 sep

€ 975,- excl. BTW

De opleidingen worden in kleine groepen gegeven, zodat er ruime mogelijkheden zijn voor het oefenen met praktijkmetingen en advisering.

De locatie wordt bepaald aan de hand van de groepsgrootte en is in Wageningen of Rhenen. In alle gevallen worden de cursisten met zorg ontvangen en voorziet de locatie in lunch en koffie/thee.

Dit krijg je:

 • 6 intensieve trainingsdagen (09.00 – 17.00) met een gezonde lunch
 • Allfit Trainingsmanual
 • Allfit Handleiding Vitality Analyzer
 • Allfit Gids voor Vitaminen, Mineralen, Aminozuren & Vetzuren
 • Certificaat (bij slagen voor het examen)
 • Vignet (bij slagen voor het examen)
 • Licentie voor 1 jaar (bij slagen voor het examen)
 • Vitality Analyzer (met 1 jaar fabrieksgarantie)
 • Informatie over de Allfit productlijn
 • Vermelding van jouw praktijk op Allfit.nl
 • Nieuwsbrieven
 • Toegang tot onze webinars voor het uitbreiden van je kennis, het delen van ervaringen en het stellen van vragen
 • 40% therapeutenkorting op de Allfit supplementenlijn

De cursist zorgt zelf voor een goede (eenvoudige) basis computer om de metingen uit te kunnen voeren. De specificaties daarvoor worden bij aanmelding verstrekt.

Wil je meer informatie over onze opleidingen of onze supplementen?

Vul je gegevens in en we nemen graag contact met je op!
  Licentie

  De jaarlijkse Licentiedag met inspirerende sprekers zorgt ervoor dat je kennis up-to-date blijft en versterkt de band met je collega Allfit coaches.

  De Licentiedag biedt herhaling, verdieping en ondersteunende vaardigheden bij het werken in de praktijk. Je licentie wordt op de Licentiedag verlengd voor het volgende jaar en verlengd daarmee ook jouw therapeutenkorting op de Allfit supplementenlijn.

  Misschien werk je al regelmatig met supplementen of zou je daar wat meer over willen leren. In onze opleidingen leer je in de diepte hoe de werking van het lichaam is en in welke processen je met een supplement kunt ondersteunen. Voor optimaal resultaat wil je wel altijd met een natuurlijk en kwalitatief product werken. Vaak is een combinatie van vitamines of mineralen nodig voor de juiste werking.

  Onze Allfit supplementenlijn is ontwikkeld door therapeuten- voor therapeuten. Van deze collectie kunnen wij de werking garanderen. Deze supplementen zijn altijd GMO-free, bevatten zoveel mogelijk natuurlijke, actieve ingrediënten en worden in Nederland en Zweden geproduceerd.

  In de productlijn zijn slimme combinaties gemaakt om de werkzaamheid optimaal te vergroten en de serie vloeibare producten is ideaal voor de cliënt die niet graag een tabletje slikt. Zo hebben we een drietal unieke vloeibare multivitamines ontwikkeld: Multidrink, Collageen en Sport Multi.

  Als Allfit Coach kun je de Allfit supplementen inkopen met maar liefst 40% korting.

  Ben jij (nog) geen Allfit Coach, maar wil je als therapeut, diëtist, leefstijlcoach of vitaliteitscoach ook gebruik maken van een therapeutenkorting? Dat kan!

  Meld je aan voor therapeutenkorting.

  Allfit Lifestyle podcast

  FAQ over de opleiding

  • Wat is het verschil tussen Leefstijl Coach en Vitality Coach?
  • Hoe lang duurt de opleiding?

  De Leefstijl Coach opleiding is 2 dagen en de Vitality Coach opleiding is 6 dagen

  • Voor wie is de opleiding Leefstijl Coach?

  Deze 2-daagse opleiding tot leefstijlcoach is interessant voor leefstijl- en gezondheidsprofessionals werkzaam als: personal trainer, leefstijlcoach, diëtist, voedingsdeskundig, schoonheidsspecialist e.a.

  • Voor wie is de opleiding Vitality Coach?

  Deze 6-daagse opleiding tot vitaliteitscoach geeft je als coach of therapeut een fantastische vertaling van de theorie naar de praktijk als: orthomoleculair voedingstherapeut, natuurvoedingsadviseur, diëtist, fysiotherapeut, personal trainer, leefstijlcoach

  • Krijg ik een Allfit Vitality Analyzer bij de opleiding?

  Uiteraard hoort een Vitality Analyzer bij je studiemateriaal. Deze is inbegrepen bij de opleiding tot Vitality coach. Tijdens de opleidingsdagen ga je ook al echt meten met de analyzer.

  • Wat kost de opleiding?

  De opleiding Leefstijl Coach kost € 795,- excl. BTW

  De opleiding Vitality Coach kost € 2495,- excl. BTW

  • Hoe kan ik me aanmelden?

  Je kunt je HIER aanmelden, of laat je gegevens achter als je graag meer informatie wilt. We beantwoorden al je vragen met plezier.

  • Word ik na de opleiding nog begeleid?

  Als je de opleiding hebt afgerond kun je direct in de praktijk aan de slag! Maar met je vragen kun je altijd bij ons terecht. Ook hebben we regelmatig een webinar waar verschillende onderwerpen worden besproken.

  • Kan ik ECT’s krijgen voor de opleiding?

  De opleiding Vitality Coach staat voor 4,5 ECT

  • Is de opleiding erkend?

  De opleiding is erkend door de beroepsverenigingen KTNO en GRO

  • Waarom zou ik voor deze opleiding kiezen?

  Het unieke aan onze opleiding is de combinatie van advisering en het meten met de Vitality Analyzer. Daarmee vergroot je het aanbod in je praktijk direct zowel voor huidige als nieuwe cliënten

  Over Allfit

  Leefstijl betekent voeding, gezondheid en vitaliteit. Gelukkig worden steeds meer mensen zich bewust van het belang van een bewuste leefstijl om in onze maatschappij vol stress en weinig bewegen gezond te kunnen blijven.

  Een enorme hoeveelheid klachten kunnen we verbeteren en vaak verhelpen door onze leefstijl aan te pakken. De wetenschappelijk onderzoeken die deze visie onderbouwen zijn talrijk.

  Dat onze voeding ons niet de juiste voedingsstoffen biedt om optimaal gezond te blijven weten we ook. Vaak zijn supplementen een geweldige ondersteuning. Maar dan wel van de beste kwaliteit en met begrip van de wisselwerking van stoffen in ons lichaam.

  Tijdens de opleidingen tot Leefstijl Coach en met name in de uitgebreide Vitaliteitscoach opleiding wordt diep ingegaan op de werking van de lichaamssystemen waarin onze energieverdeling een rol speelt. Zo biedt het toepassen van supplementen een waardevol gezondheidsvoordeel bij een vitamine B of zink tekort, maar is het ook slim in te zetten als je wilt afvallen, last hebt van de schildklier of diabetes type 2 wilt omkeren. Het is een blik op de moderne geneeskunde, waarin we beseffen dat het totaal van leefstijl: voeding, beweging, ontspanning en supplementen onze gezondheid en vitaliteit maken!

  Door het opleiden van geïnspireerde Leefstijl Coaches en bevlogen Vitality Coaches en met onze mooie supplementenlijn hopen wij als Allfit een stap te zetten naar de toekomst waarin leefstijl de trend is.

  We hopen jullie te ontmoeten op onze reis!

  Allfit Lifestyle podcast