3 PIJLERS VOOR JOUW VITALITEIT!

vitaliteit

3 PIJLERS VOOR JOUW VITALITEIT!

Vitaliteit komt van het Latijnse woord VITA, dat LEVEN betekent. Je zou vitaliteit kunnen omschrijven als “energie om te leven”. En daarbij gaat het om lichamelijke, maar ook emotionele en sociale energie.

Ben jij vitaal?

In onze drukke tijd is het belangrijk om regelmatig stil te staan bij jouw gezondheid en jouw vitaliteit. En behalve gezonder eten en meer bewegen is je totale leefstijl van belang. Het gaat ook om hoe jij in je vel zit op je werk, of je voldoende rust neemt, of je goed slaapt. Alle factoren samen beïnvloeden je vitaliteit.

Wanneer ben je dan vitaal?

Je bent vitaal als je energie en veerkracht hebt, als je je fit voelt en lekker in je vel zit. Als je plezier beleeft aan je leven inclusief alle uitdagingen die je tegenkomt. Want een kwaaltje of tegenslag heeft iedereen wel eens. Je laat je niet uit het veld slaan, plukt de dag en maakt er wat van! Ook ben je blij met jezelf en je omgeving, pakt je rustmomenten en weet hoe je moet genieten.

De 3 pijlers voor jouw vitaliteit

  • Zorg goed voor je lichaam

  • Zorg goed voor je geest

  • Vind balans in wat je doet

Zorg goed voor je lichaam

Investeer in je lichaam, want daarmee moet je het doen! Zoek oplossingen voor kleine klachten die je door meer bewegen of gezonder eten zou kunnen aanpakken. Vaak denken we helemaal niet zo lang na over hoe we eten en bewegen, terwijl we daarmee een stuk vitaler zouden kunnen worden. Zo voorkom je lage rugklachten door wekelijkse oefeningen, voel je meer energie door gezond eten en kun je in stressvolle situaties je lichaam extra ondersteunen met bijvoorbeeld vitamines.

Speciaal voor ouderen hebben wij bij Allfit de Vitamins2Drink. Lekker gemakkelijk alle vitamines en mineralen in een slokje per dag. En wat dacht je van een drinkbare Collageen voor het verstevigen van huid, haar en bindweefsels en om veroudering tegen te gaan.

Zorg goed voor je geest

Jouw emotionele welzijn is heel erg bepalend voor hoe je je voelt. Als je vitaal bent is het gemakkelijker om bij een tegenslag de volgende stap weer te maken. Piekeren kost je heel veel energie. Lukt het je niet alleen, zorg dan dat je iemand opzoekt om mee te praten of je gedachten op een rij te zetten. Dat helpt!

Vind balans in wat je doet

Een druk leven is geweldig afwisselend, maar het risico bestaat dat je jezelf wel eens voorbij rent! Werk, sociale contacten, hobby’s, sporten: het is allemaal belangrijk. Een goede planning kan je helpen je leven in balans te krijgen en te houden.

Zoek die balans tussen inspannen en ontspannen. Kies de ene keer voor een uitdaging en een andere keer voor rust. Je zult zien dat goed leren kijken en luisteren naar jezelf je vanzelf vitaler maakt!