SNELLE MIHOEN
Mihoen oftewel rijstmie is super snel klaar; je kookt het niet, maar welt het 4 minuten in water dat net van de kook af is. Dat is handig! Je maakt de mie dan ook pas als je groenten ook bijna klaar zijn. Gebruik een waterkoker en zet de droge mie klaar in een pan met deksel. Daar giet je kokend water over als je groenten ook bijna klaar zijn.
Eerst kruimel je 1 blok tofu (met je handen) of je kiest voor kipgehakt. Dit bak je met peper, zout, 1 tl. komijn poeder, 1/2 tl. Knoflook poeder, 4 el ketjap en 4 el oestersaus. Het moet vol van smaak zijn.
Voeg toe:
1 ui, 1 teentje knoflook, 2 stengels lente uit in fijne reepjes
1/3 spitskool fijn gesneden, 3 flinke winterpenen julienne
Terwijl de groenten opstaan kook je het water en maakt de mihoen klaar. (200 gr. Rijstvermicelli/rijstmie)
Voeg de mihoen toe als de groenten beetgaar zijn.
Met een extra groente gerecht erbij kun je er met 4 personen 2 dagen van eten!