BEWEEG JE GELUKKIGER!

BEWEEG JE GELUKKIGER!

We willen allemaal wel meer bewegen. We zitten al zoveel op onze werkplek en we kennen de gezondheidsvoordelen van een actieve leefstijl. Meer beweging houdt je op een gezond gewicht, het zorgt voor een betere spijsvertering en bloedsomloop en je voelt je in een actief lijf gewoon lekkerder in je vel.

Door regelmatig je spieren te gebruiken zorg je bovendien dat je soepel blijft en dat dagelijkse activiteiten je gemakkelijk af blijven gaan. Ook dat is een bekend gegeven: rust roest.

Maar ken je deze reden ook:
MEER BEWEGEN MAAKT JE BLIJ!

Als je wel eens in de sportschool komt, bij een club sport of hardloper bent ken je het gevoel van voldoening en tegelijk blijheid als je aan het eind van je training bezweet afrondt. Dit komt niet alleen omdat je enorm naar het einde van je training hebt uitgekeken. Het komt doordat je hersenen als je lichaam in beweging komt het stofje endorfine aanmaken. Dit wordt ook wel het gelukshormoon genoemd.

Goed nieuws dus voor iedereen die niet van sporten houdt: ga JUIST bewegen om jouw gelukshormoon te stimuleren. Ook al had je in eerste instantie helemaal geen zin om te sporten, je eindigt wel met een blij gevoel. En dat is een goed resultaat. Want dankzijn dat goede gevoel na het sporten zul je volgende week WEER voor een sportactiviteit kiezen. Goed bezig!

KLEINE MOEITE
Je hoeft niet fanatiek te sporten om de endorfines te laten vrijkomen. Het gebeurt ook al als je een half uurtje wandelt of fietst. Ga daarom bewuster om met je beweegmomenten. Kies ervoor om kleine onderdelen van je dag een stukje actiever te maken. Door je boodschappen op de fiets te doen in plaats van met de auto. Door wat vaker even een trap op en af te lopen; zomaar, omdat het bijdraagt aan jouw beweegminuten!

BEWEEEG JE GELUKKIGER
Hoe geweldig is het dat je alleen maar in beweging hoeft te komen om gelukkiger te zijn! En als je dan toch in beweging komt, doe dat buiten in de natuur en geniet van al het moois om je heen. Niet alleen de frisse lucht doet je goed, maar nu weet je dat het ook het effect is van deze fijne stofjes! Dubbel genieten!

EEN HALF UUR PER DAG
Geen tijd is geen excuus. Dat is een mooie slogan die we allemaal moeten onthouden. Want een half uurtje tijd per dag hebben we natuurlijk allemaal wel. En heb je het niet; maak het dan! In een half uur maak je een flinke wandeling (niet slenteren, maar lekker doorstappen), een fietsritje of je doet mee met een online sportles. Wat je ook kiest; je voelt je daarna waarschijnlijk een stuk(je) gelukkiger!