Zelf gemaakte Granola

ZELFGEMAAKTE GRANOLA

Granola die je vers maakt is een traktatie. In yoghurt met fruit kun je er oneindig mee variëren. Het is voordeliger dan de supermarkt varianten. En in de supermarkt krijg je er niet die heerlijke geur uit je oven bij!

Wij maakten 4 varianten. Onderstaande recepten zijn allebei MET honing en we hebben bij elk recept de helft ZONDER honing gemaakt. Om te testen wat lekkerder werd. Ben je ook benieuwd? Maak ze alle 4 en bewaar ze in goed afsluitbare potten.

Een basis versie met kaneel:
150 gram havermout
70 gram noten/pitten (kies 35-40 gram notenmix of alleen hazelnoot, combineer met zonnepitten, pompoenpitten etc)
1 theelepel kaneel
1 eetlepel (zonnebloem)olie
2 eetlepels honing

En een variant met speculaas(koek)kruiden:
120 gram havermout
40 gram boekweit
35 gram noten en pitten (eigen voorkeur mixen)
1 theelepel speculaaskruiden
1 eetlepel (zonnebloem)olie
2 eetlepels honing

Meng alles en bak het in 10 tot 15 minuten op een bakplaat met bakpapier in de oven op 175 graden. Roer het af en toe om. Als het goudbruin kleurt is het klaar. Geniet ervan!